Vaccination – därför är det viktigt!

Bor du i Stockholm och funderar på att vaccinera dig? Kanske behöver du vaccination inför en utlandsresa till Afrika eller Asien? Kanske tillhör du en riskgrupp när det gäller influensan och inte har haft möjlighet att ta något vaccin än? Kanske behöver du vaccination mot fästingar? Ingen fara! Stockholm har många kliniker som erbjuder vaccination och de allra flesta har gott rykte. Du kan vaccinera dig mot allt möjligt – hepatit, gula febern, livmoderhalscancer, influensan, TBE, japansk encefalit och massor av annat.

vaccinationRisker med att inte ta sin vaccination
Om man bestämmer sig för att inte ta någon vaccination innan man åker exempelvis ut på landet eller till Asien kan det ställa till problem. Visst finns det inget som säger att alla som åker till sådana länder eller möter en fästing blir smittad, men det är alltid bra med vaccination. Till exempel är gulsot ingen sjukdom man vill riskera att få. Smittas man av den inflammeras levern allvarligt och man är sjuk en längre tid. Polio kan utan vaccination leda till förlamning. Japansk encefalit ger en hjärnhinneinflammation som har hög dödlighet på sitt samvete. Vaccination Stockholm förhindrar dessa och många andra sjukdomar och dödsfall. Det lönar sig alltså med vaccination!