MC-kläder för off-road

mc-kläderMånga människor föredrar att köra motorcykel där det inte finns några vägar. Detta kallas off-road och motorcyklarna som är gjorda för just detta ämne är byggda för att kunna köras på ojämna ytor. Supercross till exempel går ut på att ta sig runt en grusbana eller en sandbana med hopp och snäva svängar så fort som möjligt. Denna typ körs inomhus men vill man hellre köra utomhus heter det enduro. Enduro innebär att du kör en runda där banan inte är preparerad för att du ska köra där, dvs rundan är full av allt från träd till stenar. Vill du köra off-road gäller det att du har bra MC-kläder som skyddar dig. I MC-kläder för off-road ska du ha möjlighet till maximal rörlighet och stöd. Dessa MC-kläder är sydda i material som ska andas men samtidigt vara vatten- och vindtäta. En del MC-kläder har läderförstärkningar på insdian av knäna för att det är där det slits värst när du kör. Stövlarna du använder när du kör off-road är förstärkta på många ställen men samtidigt rörelsevänliga för att du ska ha så bra stöd som möjligt. Handskarna är gjorda i läder så du ska ha bra grepp om styret.