Begrepp och uttryck

På ett webbhotell kan man lägga upp hemsidor och webbplatser som privatperson eller företag. Webbhotell är nämligen till för att erbjuda tjänster för hemsidor åt folk som inte vill eller kan skapa en egen webbserver att skapa hemsidor på. Ett webbhotell består av flera datorer anslutna till varandra och till samma server för att klara av den kapacitet som behövs för att flera personer ska kunna lägga upp sina hemsidor. Det finns både webbhotell som kostar pengar och sådana som är gratis.

Vanliga uttryck vid arbete med webbhotell
Det finns många begrepp som kan vara viktiga att kunna om man arbetar med, funderar på att skaffa ett eller bara vill skapa en hemsida på ett webbhotell. Ett av dem är lagringsutrymmet, som talar om hur mycket data som finns och kan finnas på en hemsida. Ett annat som påminner om lagringsutrymmet men inte bör blandas ihop med denna är trafikkapaciteten. Trafikkapaciteten informerar om hur mycket data en webbplats kan överföra per tidsenhet.

Något annat som är viktigt vid arbete med webbhotell och hemsidor är säkerhetskopior. Det är nödvändigt att spara ned sina texter, bilder, koder och liknande på datorn, en extern hårddisk eller ett USB-minne för att vara säker på att ingenting viktigt försvinner om det skulle bli så att hemsidan slutar att fungera.